Informatie-Regulier

Hier vind je alle informatie. Toch nog iets onduidelijk? Neem dan gerust contact met ons op.

Datum
7 januari 2024, vanaf 10.30 uur

Inschrijving
Voor-inschrijven is mogelijk tot en met vrijdag 5 januari 23:59 uur. Dit doe je eenvoudig via deze pagina. Na-inschrijven is NIET mogelijk.

Kosten voor de verschillende onderdelen zijn als volgt:

Afstand Voor-inschrijving
Lang (10km) €8,-
Kort (5,0km) €8,-
Mini (2,5km) €6,-
Kids A (2,0km) €5,-
Kids B (1,0km) €5,-

Voor deelnemers aan de Twentse Cross Competitie is inschrijving reeds inbegrepen, je hoeft je dan dus niet opnieuw in te schrijven.

Start/finishlocatie
Blikkersmaatweg 15, Enschede (op het strand voor skicentrum Moser).

Parkeren
Er is ruimte parkeergelegenheid voor auto’s direct naast de start/finishlocatie op Parkeerplaats 3. Navigeer hiervoor naar adres Blikkersmaatweg 15, Enschede. Of om hier te komen volg je eerst ‘Het Rutbeek‘ en vervolgens ‘P3‘. Zie onderstaande kaartje voor details.

LET OP: Het is alleen toegestaan te parkeren in de parkeervakken. Er wordt regelmatig gecontroleerd op foutparkeren. Dus als P3 vol is wijk dan uit naar P2 (500m lopen naar start/finish).

Rutbeekcross parkeren

Afstanden
Tijdens de Rutbeekcross zijn afstanden voor alle niveau en leeftijden. Zie hier voor een overzicht van alle afstanden en de bijbehorende categorieën.

Tijdregistratie
De finishtijden worden elektronisch geregistreerd door middel van een chip. Deze kun je voorafgaand aan de cross afhalen bij het wedstrijdsecretariaat (nabij de start). Het klassement wordt opgemaakt op basis van bruto tijden. Het verschijnt zo snel mogelijk na afloop van de wedstrijd op uitslagen.nl en op deze website.

Categorieën & prijzen
Tijdens de Rutbeekcross zijn bij iedere afstand prijzen te verdienen voor de top drie bij de mannen/jongens en de vrouwen/meisjes.

Prijzen Rutbeekcross
Voor de top drie bij de heren/jongens en dames/meisjes bij de Lange Cross, Korte Cross, Mini Cross, Kids Cross A en Kids Cross B worden prijzen beschikbaar gesteld door onze sponsoren. De prijsuitreiking vind plaats direct na afloop van de afstand op het podium nabij start/finish.

Prijzen Twentse Cross Competitie
Voor een overzicht van alle klassementen en prijzen van de Twentse Cross Competitie zie de website van de TCC.

Startnummers afhalen
Deelnemers aan de Twentse Cross Competitie zijn reeds in het bezit van hun startnummer en dienen deze mee te nemen. Losse inschrijvers kunnen hun startnummer (en chip) ophalen bij het wedstrijdsecretariaat (skicentrum Moser) tot een half uur voor aanvang van de afstand.

Faciliteiten
Voor, tijdens en na de Rutbeekcross kan er gebruikt worden gemaakt van de faciliteiten van skicentrum Moser. Er zijn hier geen kleedruimtes en douches aanwezig. Voor toiletten kun je terecht bij het toiletgebouw naast start/finish. Dus voor een toiletbezoek NIET naar Moser. Wel is er ruime horecagelegenheid, dus blijf na afloop gerust hangen voor een drankje. Het wordt niet op prijs gesteld als eigen consumpties worden genuttigd.

LET OP: Ook ander publiek maakt gebruik van de faciliteiten. Houdt hier alstublieft rekening mee!

Reglement
De Rutbeekcross valt direct onder het wedstrijdreglement van de Twentse Cross Competitie. Klik hier om het wedstrijdreglement in te zien. Als jij je inschrijft ga je automatisch akkoord met dit reglement.